Pembelajaran Koperatif - Yahaya, Azizi; Bahuri, Intan Sapinas (2010)
Artikel ini membentangkan tentang pembelajaran koperatif. Pembelajaran koperatif adalah satu strategi pengajaran di mana pelajar-pelajar saling membantu di antara satu sama lain. Dengan ini, penerangan berkenaan pembelajaran kognitif adalah seperti di bawah.