Peranan Ibu Bapa - Yahaya, Azizi; Gan, Lui Nam (2010)
Ibu bapa perlu memainkan peranan yang penting dalam memberikan keperluan rohani anak-anak mereka. Sesuai dengan kedudukan rumah sebagai institusi pendidikan pertama, ibu bapalah yang bertanggungjawab memberikan pendidikan agama, iman dan akhlak. Artikel ini membincangkan tentang peranan ibu bapa yang memepengaruhi gejala lepak di kalangan remaja.