Kajian Mengenai Perlakuan Buli - Yahaya, Azizi (2010)
Menurut Wikipedia Bahasa Melayu, ‘buli’ bermaksud perbuatan mengasari orang yang lemah dengan tujuan atau maksud untuk menunjukkan kekuatan masing-masing. Menurut suatu kajian Australia, “Bullying is commonly defined as a form of aggressive behaviour in which there is an imbalance of power favouring the perpetrator