Pembangunan Laman Web Dalam Tajuk Angles Of Elevation And Depression Bagi Mata Pelajaran Matematik Kbsm Tingkatan Empat - Idris, Abdul Razak; Lau, Paik Ngoh (2010)
Projek ini bertujuan membangunkan laman web bagi tajuk Angles of Elevation and Depression. Kandungan laman web ini memenuhi memenuhi sukatan Matematik Tingkatan 4 KBSM. Proses pembangunan ini mengaplikasikan model reka bentuk Hannafin and Peck. Pendekatan pembelajaran yang digunakan dalam laman web ini adalah 9 peristiwa pembelajaran Gagne. Laman web ini menekankan ciri-ciri pembelajaran yang berkesan seperti tarik perhatian, pemberitahuan objektif yang perlu dicapai oleh pelajar, panggil balik pengetahuan sedia ada, penyampaian bahan pembelajaran, pembekalan bimbingan pembelajaran, galakan percapaian, pemberian maklum balas, penilaian percapaian dan galakan sentiasa mengingati pengetahuan yang dipelajari kemudian mengaplikasi dalam kehidupan. Perisian pengarangan web Macromedia Dreamweaver MX dan beberapa perisian tambahan seperti Adobe Photoshop CS2, Adobe ImageReady CS2, Macromedia Flash MX, Swish Max telah digunakan untuk menghasilkan laman web yang lebih menarik. Diharapkan laman web ini dapat membantu para pelajar khususnya Tingkatan 4 memahami tajuk Angles of Elevation and Depression.