Permukaan Reimann : S2 - Ahmad, Tahir (Faculty of Science, 1993)
Kertas ini akan membuktikan bahawa sfera yang berjejari 1 unit dalam 3 matra merupakan sebuah permukaan Reimann. Pembuktian-pembuktian ini dirangka khas supaya mudah dengan penggunaan beberapa teorem yang asas dari Analisis Kompleks, Geometri Kerbezaan, Topologi dan juga koordinat sfera dan silinder. Pembuktian secara pembinaan dan peranggahan digunakan dalam makalah ini