Membina manual penerbitan CD interaktif dalam pendidikan - Tee, Lian Yong (2002)
Projek sarjana ini merupakan satu kajian terhadap pembinaan manual penerbitan CD interaktif dalam pendidikan. Kajian ini menjurus kepada penggunaan satu perisian yang dinamakan Authorware bagi penghasilan CD interaktif. Skop kajian merangkumi pengertian dan ciri-ciri multimedia, proses penghasilan manual CD interaktif dan penggunaan CD interaktif dalam pendidikan. Kaedah soal selidik akan dijalankan bagi menguji keberkesanan manual penerbitan CD interaktif yang telah dihasilkan. Manual tersebut akan diuji dari segi persembahan pengajaran, strategi pengajaran, teknikal, isi kandungan dan kos. Ujian statistik deskriptif telah digunakan untuk menguji data yang diperolehi. Berdasarkan kajian yang telah dijalankan, manual CD interaktif yang dihasilkan telah berjaya membantu responden untuk menghasilkan CD interakif mengikut kreativiti dan citarasa mereka