Kajian kemahiran pelajar sarjana pendidikan teknik dan vokasional semester 3 KUiTTHO membangunkan courseware pendidikan dari segi teknologi dan teori pedagogi - Ismail, Norhayati (2002)
Projek ini adalah untuk mengkaji kemahiran pel ajar sarjana Pendidikan Teknik Dan Vokasional semester 3 KUiTTHO membangunkan courseware pendidikan dari segi teknologi dan teori pedagogi. Sampel kajian terdiri daripada 49 orang pelajar semester tiga kursus sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn sesi 2000/2001. Perolehan data adalah melalui temubual, pemerhatian dan borang soal selidik yang telah diedarkan kepada pelajar-pelajar tersebut. Pengkaji memberi tumpuan kepada persoalan kajian yang melihat kepada empat aspek iaitu, jenis-jenis pekakasan dan peri sian pembangunan courseware, kemahiran pengendalian perkakasan dan perisian pembangunan courseware, aplikasi pedagogi dalam courseware dan proses pembangunan courseware. Dapatan kajian menunjukkan terdapat keperluan meningkatkan pendedahan dan kemahiran pembangunan courseware pelajar sarjana dari segi teknologi dan pedagogi