Penghasilan modul e-pembelajaran berkonsepkan web: penyaliran jalan raya - Mohd Nor, Mazly (2003)
Tujuan kajian ini adalah untuk menghasilkan modul e-pcmbelajaran bcrkonscpkan web bagi topik Penyaliran Jalan Raya dalam subjek Teknologi Pcmbinaan Jalan Raya. Modul c-pcmbclajaran ini dibuat dalam bentuk lanian web. Sctclah kesemua siap, fail-fail dimasukkan ke dalam "CD". Modul ini direka bentuk sedemikian supaya maklumat mudah dicapai kcrana maklumat di dalam modul ini disusun dalam bentuk hypermedia. Responden yang diuji adalah 30 orang pelajar Tahun III Kursus Ijazah Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Awam di KUiTTIIO yang mengdaflar subjek Teknologi Pembinaan Jalan Raya. Dalam kajian ini, borang soal selidik dan produk yang dihasilkan digunakan sebagai instrumen kajian. Data dianalisis dengan menggunakan perisian SPSS v 11.5 dan menggunakan kaedah pcralus, skor tnin dan sisihan piawai. Hasil kajian mendapati bahawa penerimaan pelajar lerhadap modul ini adalah positif di mana purata keselumhan skor min bagi setiap kriteria yang diuji adalah melebihi 4.00. Disarankan agar penyclidik yang akan datang menambahkan lagi topik yang terdapat dalam mata pelajaran terscbut.