Satu sintesis terhadap reka bentuk dokumen kawalan kualiti dalam pengajaran dan pembelajaran di KUiTTHO - Kamsi, Rozi (2002)
Kajian ini merupakan satu langkah awal ke arah perlaksanaan kawalan kualiti dalam proses pengajaran dan pembelajaran di KUiTTMO. Satu garis panduan telah didokumentasikan untuk mcmudahkan pensyarah melaksanakan pengajaran berkesan yang merujuk kepada kualiti dalam pengajaran dan pembelajaran. Kaedah penyelidikan secara kualitatif yang menggunakan temubual secara mendalam dan mengkaji dokumen yang telah scdia ada digunakan untuk mcmungut data. Seterusnya meminta pendapat daripada tiga orang ahli akademik mengenai kesesuaian dokumen ini dijadikan sebagai garis panduan pengajaran berkesan. Hasil daripada kajian, pemberi maklumatf/>;/r;raw/;//) telah menunjukkan reaksi yang positif terhadap kesesuaian dokumen tersebut dijadikan sebagai garis panduan untuk meningkatkan prestasi pengajaran dan pembelajaran di KUiTTHO