Buletin Fakulti Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan Edisi 1/2021 - Manshoor, Bukhari (Penerbit UTHM, 2021)
SarjanaSainsKejuruteraanTenagaLestari(MDL)merupakanprogrampascasiswazahterbaharuFakultiKejuruteraanMekanikaldanPembuatan(FKMP)dibangunkanuntukmemenuhikeperluantenagapakardalambidangtenaga,terutamanyaberkaitankecekapantenaga,tenagabolehdiperbaharuidanpengurusantenaga.PrograminitelahmendapatsokongandankerjasamadaripadapihakKementerianTenagadanSumberAsli(KeTSA)danSuruhanjayaTenaga(ST),dimanasebagainilaitambah,graduanbagiprogramyangmengikutipengkhususanPengurusandanKecekapanTenagalayakdiiktirafsebagaiPengurusTenagaElektrikBerdaftar(REEM).