Persepsi pelajar Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik terhadap program latihan industri Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn - Mohamad Nur, Hanirah (2002)
Kajian ini dijalankan bertujuan untuk mengetahui persepsi P e l a j a r S a r j a n a M u d a Kejuruteraan Elektrik T e r h a d a p P r o g r am Latihan Tndustri, K U i T T H O berdasarkan kepada 4 faktor iaitu kesesuaian penempatan program latihan industri, kesesuaian pendedahan p e l a j a r a n teori di K U i T T H O dan amali di tempat p r o g r am latihan industri, tahap kerjasama y a n g diberikan oleh pihak industri kepada pelajar d a n kesediaan pelajar melakukan k e i j a y a n g diberi semasa p r o g r am latihan industri. Sampel k a j i a n adalah terdiri daripada pelajar-pelajar S a i j a n a M u d a Kejuruteraan Elektrik di K U I T T H O yang telah menjalani p r o g r am latihan industri. Set soal selidik terdiri daripada 3 b a h a g i a n iaitu bahagian A yang b e r t u j u a n untuk mendapatkan maklumat diri r e s p o n d e n manakala bahagian B b e r t u j u a n untuk mengetahui kesesuaian p r o g r am latihan industri yang telah diikuti oleh pelajar d a n b a h a g i a n C adalah cadangan untuk meningkatkan mutu program latihan industri. D a t a - d a t a yang diperolehi dianalisis menggunakan perisisan SPSS 10.0 for Windows (Statistical Package for the Social Science version 10) dan dipersembahkan d a l am b e n t u k peratusan, carta dan k e t e r a n g a n analisis. D a p a t a n k a j i a n secara umumnya menunjukkan reaksi positif dimana bagi semua aspek menunjukkan min keseluruhan y a n g tinggi