Pembangunan modul pembelajaran kejuruteraan bekalan air dan air sisa bagi kursus kejuruteraan awam di politeknik - Harun Habib, Mohammed Ilias (2003)
Kajian kes ini dilakukan adalah bertujuan untuk membangunkan Modul Pembelajaran Kejuruteraan Bekalan Air dan Air Sisa di kalangan pelajar Diploma Kejuruteraan A warn di Politeknik Ungku Omar. Bagi mendapatkan maklumat yang dikehendaki, borang soal selidik telah diedarkan kepada responden yang terdiri pelajar Diploma Kejuruteraan Awam, Politeknik Ungku Omar. Responden yang terlibat dalam kajian ini dipilih seramai 36 orang responden. Kajian ini penting untuk mengetahui sejauhmanakah tahap kesesuaian isi kandungan, tahap kebolehlaksanaan dan tahap mesra pengguna bagi Modul Pembelajaran Kejuruteraan Bekalan Air dan Air Sisa yang dihasilkan daripada persepsi pelajar Diploma Kejuruteraan Awam, Politeknik Ungku Omar. Data kajian dianalisis menggunakan perisian 'Statistical Package for Social Science 11.0 for Windows' (SPSS 11.0). Daripada data yang diperolehi, didapati nilai min skor yang diperolehi bagi setiap item adalah di antara 3.33 hingga 5.00. Oleh itu, modul pembelajaran ini beijaya menarik minat pelajar untuk mengikut isi pelajaran secara keseluruhannya. Namun begitu pembaikan modul mi perlu untuk menjadikannya lebih berkesan dan menarik.