Pembangunan web cd prosedur kerja luar ukur teodolit makmal teknologi ukur pembinaan, KUiTTHO - Hamid, Halina (2004)
Kajian ini adalah berkenaan Penghasilan Web CD Prosedur Keija Luar Ukur Teodolit Makmal Teknologi Ukur Pembinaan untuk pelajar Ijazah Saijana Muda Pendidikan Teknik Dan Vokasional, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn yang dihasilkan menggunakan perisian Macromedia Dreamweaver. Objektif kajian ini adalah untuk mengetahui sama ada dengan pembangunan Web CD ini mampu memberi kefahaman kepada pelajar serta kesesuaian penggunaan Web CD ini dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Responden kajian ini terdiri daripada 30 orang pelajar Ijazah Saijana Muda Pendidikan Teknik Dan Vokasional, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn dalam semester II sesi 2003/2004. Data dikumpulkan dengan menggunakan soal selidik dan dianalisis dengan menggunakan perisian Statistic For The Social Science (SPSS) Version 11.0 untuk mendapatkan peratusan dan skor min. Dapatan kajian menunjukkan penghasilan Web CD ini dapat membantu memudahkan proses pembelajaran terutamanya dari aspek peningkatan kefahaman dan motivasi. Selain daripada itu, penggunaan Web CD ini sesuai diaplikasikan dalam pembelajaran.