Kebukansferaan lang sung persembahan kumpulan relatif panjang lima - Mohamad, Mahathir (2003)
Kajian ini membincangkan kebukansferaan langsung persembahan kumpulan relatif dengan panjang lima, P = < H, t;R >, yang H suatu kumpulan dan R suatu penghubung berbentuk thlth2th3th4rlhs dengan hl,h2,~,h4,hs unsur berbeza bagi H. Terdapat beberapa kemungkinan bentuk bagi R yang dikumpulkan kepada beberapa bentuk: thlth2th3th4rlhs yang hI * h2 * h3 * h4 * hs , thlth2th3thi-lhs yang It,. = h2 = h3 dan beberapa bentuk yang lain. Bentuk ini pula dibahagikan kepada keskes tertentu. Gambar sfera bagi P dilukis berdasarkan setiap kes, sementara kebukansferaan langsung bagi P dibuktikan dengan menggunakan ujian kebukansferaan langsung. Kes yang gambar sfera dan kebukansferaan langsung bagi P tidak dapat ditentukan disenaraikan berdasarkan bentuk R.