Pembaikan sistem kriptografi multi RSA - Kamardan, Muhammad Ghazali (2005)
Kajian ini mencadangkan satu pembaikan sistem kriptografi Multi RSA. Sistem ini tidak memerlukan seorang Ketua Sistem (KS), maka kita tidak perlu risau kejujuran KS. Sistem ini juga dibina berdasarkan modulo RSA yang berasingan untuk setiap kunci pelanggan. Oleh itu, setiap kunci rahsia pe1anggan adalah terpisahkan. Sistem ini dijangka dapat mempertahankan kese1amatannya daripada sebarang bentuk serangan musuh. Sistem ini juga mempunyai kelebihan seperti bersifat lebih fleksibe1 dan mudah digunakan. Adalah diharapkan supaya sistem ini menjadi titik mula kepada pembinaan sistem yang lebih efisien dan se1amat.