Satu tinjauan tentang perkaitan di antara kecemerlangan matematik di peringkat SPM/SPMV dengan pencapaian dalam matapelajaran teras Kursus Diploma Kejuruteraan Elektrik di Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang - Awang, Safiah; Abd. Aziz, Noor Izma Yati; Ibrahim, Khamisah (2001)
Kecemerlangan keputusan Matematik dan Matematik Tambahan di peringkat SPM/SPMV merupakan tiket untuk melanj utkan pelajaran terutama dalam bidang sains dan kej uruteraan. Penguasaan kemahiran asas Matematik diperingkat SPM/SPivfV mempengaruhi penguasaan pelajar dalam matapelajaran di peringklat lebih tinggi. Kajian telah dijalankan di Politeknik Johor Bahm (PJB) untuk melihat perkaitan di antara kecernerlangan Matematik dan Matematik Tambahan di peringkat SPM/SPMV dengan prestasi pencapaian matapelajaran teras kursus Diploma Kejuruteraan Ele