Penghasilan modul pembelajaram penerima komunikasi: satu kajian di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah - Mattar, Noor Aini (2003)
Kajian ini dijalankan untuk menghasilkan sebuah modul pembelajaran Penerima Komunikasi di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah bagi mengenal pasti tahap kesesuaian modul yang dihasilkan dari aspek isi kandungan, mesra pengguna dan kebolehlaksanaan. Soal selidik dan senarai semak merupakan instrumen yang digunakan bagi men genal pasti tahap kesesuaian terhadap modul yang dibina. Seramai 51 orang responden telah dipilih bagi menjawab soalan soal selidik. Sesi temubual pula dijalankan dengan pensyarah berdasarkan senarai semak bagi memudahkan proses mendapatkan data. Perisian Statistical Package for Social Science (SPSS) 11.5 for windows digunakan bagi menganalisa data yang diperolehi. Dapatan menunjukkan bahawa modul yang dihasilkan adalah sesuai digunakan oleh pelajar dan pensyarah dari aspek isi kandungan, mesra pengguna dan kebolehlaksanaan.