Pembelajaran elektronik berasakan web interaktif bagi subjek pengaturcaraan java bercirikan pendidikan di era k-ekonomi: satu tinjauan - Saad, Siti Hajar (2002)
Pembelajaran elektronik melalui web interaktif adalah konsep bagi mengintegrasikan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) di dalam sistem pembelajaran. Konsep pembelajaran ini penting kepada institusi pendidikan untuk menghadapi pendidikan era k-ekonomi bagi menyediakan pelajar ke arah pekerja berpengetahuan (k-worker). Perisian yang dibangunkan bertujuan untuk menyediakan persekitaran pengajaran dan pembelajaran, dan menerapkan ciri-ciri pendidikan era k-ekonomi kepada pelajar Diploma Teknologi Maklumat di Politeknik Seberang Perai. Hasil kajian menunjukkan pelajar bersetuju perisian menyediakan persekitaran pengajaran dan pembelajaran dan perisian juga bercirikan pendidikan di era k-ekonomi.