Pembinaan laman web teknik melukis pelan bangunan dengan AutoCAD2000 dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek lukisan kejuruteraan - Rusli, Rusdi (2003)
Kajian ini dibuat adalah untuk membina laman web yang mengandungi teknik melukis pelan bangunan dengan menggunakan perisian AutoCAD2000 dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek Lukisan Kejuruteraan (C21 0). Fokus utama kajian ini merangkumi kecukupan isi kandungan laman web, pembinaan laman web yang menarik danjuga penggunaan laman web membantu meningkatkan proses pembelajaran. Seramai 36 orang pelajar semester dua, Sijil Kejuruteraan Awam, Politeknik Kota Bharu dipilih menjadi responden untuk mendapatkan maklum balas terhadap kajian ini. Analisis data dibuat dengan menggunakan perisian Microsoft Excel 2000 dan SPSS (Statistical Package for Social Sciences). Hasil kajian mendapati bahawa maklumbalas adalah positifterhadap faktor-faktor yang telah dikaji. Beberapa cadangan juga turut dikemukakan bagi mempertingkatkan lagi tahap penggunaan laman web dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek Lukisan Kejuruteraan di kalangan pelajar dan pensyarah.