Modul pembelajaran baik pulih komputer secara maya - A'alaf, Rasyida (2003)
Dalam zaman Teknologi Maklumat dan Komunikasi (lCT) ini, sistcm pendidikan negara turut mengalami perubahan. Banyak sistem pcmbclajaran sccara maya dibangunkan bagi memenuhi keperluan pelajar dan institusi pendidikan. Pembangunan sistem ini memberikan banyak faedah dan kemudahan bukan sahaja kepada pelajar malahan kepada semua yang terlibat secara Iangsung at au tidak dalam bidang ini. Berdasarkan kepada kelebihan ini, satu ModuI Pembelajaran Baik Pulih Komputer Secara Maya dibangunkan untuk melihat tahap penerimaan pelajar. Kajian ini melibatkan seramai 65 orang pelajar Semester 4 Sijil Kejurutcraan Elcktrik pengkhususan Teknologi Komputer, Politeknik Seberang Perai, Pulau Pinang tclah dijadikan sampel kajian. Borang soal selidik dijadikan sebagai instrumcn kajian seterusnya dianalisis menggunakan perisian Statistical Package For Sosial Sciel/ce 11.0 for Windows (SPSS). Dapatan daripada kajian menunjukkan moduI yang dibangunkan ini diterima dan dapat membantu pelajar dalam pembelajaran mercka.