Pembangunan sistem maklumat program latihan mengajar berasaskan web : satu kajian di KUiTTHO - Harun, Zulhazri (2002)
Program Latihan Mengajar merupakan satu komponen penting dalam pendidikan perguruan bagi meiahirkan bakal-bakai pendidik yang terlatih dan berwibawa. Kajian "Pembangunan Sistem Makiumat Program Latihan Mengajar Berasaskan Web : Satu Kajian Di KUiTTHO" adaiah bertujuan untuk meninjau dan mendapatkan maHum balas pelajar-pelajar Sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional semester 2 terhadap pembangunan informasi bagi Program Latihan Mengajar berasaskan web. Persoalan serta permasaJahan yang timbul adalah daripada sistem pengurusan bagi program mi yang tidak eftsyen dan sistematik. Kajian melibatkan pengedaran borang soal sehdik kepada seramai 30 orang peiajar Sarjana Pendidikan Teknik & Vokasional semester 2. Perisian SPSS digunakan daiam pemprosesan dan penganalisaan data bagi memperolehi kekerapan peratus dan min (purata skor). Hasil kajian ini, responden memberikan makium baias yang begitu baik terhadap produk (iaman web) yang dibina. Namun begitu, beberapa aspek yang perlu diperbaiki dan dikemaskini lagi bagi menjamin keberkesanannya.