Pembangunan perisian kursus bahasa perancis sebagai alat bantu pembelajaran kendiri - Ramle, Rosni; Maidin, Nor Hanisah; Zaipol, Nurul Nadiah; Azali, Nurul Nazihah (Penerbit Uthm, 2017)
Berdasarkan statistik yang dikeluarkan oleh Ethnologue [1], bahasa Perancis menduduki tempat keenam di seluruh dunia berdasarkan bilangan penutur dan tempat ke 14 berdasarkan bilangan penutur asli [2]. Malaysia mempunyai hubungan yang baik dengan Perancis [3] hasil pertukaran lawatan, kerjasama dan perkongsian yang wujud antara kedua-dua negara selama ini dan dijangka akan terus meningkat dalam semua bidang, termasuk politik, ekonomi, keselamatan, kebudayaan dan teknikal pada tahun mendatang