Oh, begitu rupanya kisah Nabi Adam Alaihissalam: cerita sahih dari langit - aL-Khalidi, Salah 'Abd Fattah (Al Khalidi Global Resources, 2017)
Kami hanya merujuk sumber utama dalam agama Islam iaitu petikan daripada ayat-ayat al-Quran dan juga hadis-hadis sahih yang diriwayatkan secara marfu' daripada Muhammad S.A.W - Dr. Salah Abdul Fattah al-Khalidi