Ciri-ciri keusahawanan di kalangan mahasiswa FPTP, UTHM - Abdul Rani, Sarah Nur Nadia; Azizan, Anim Zalina; Nasir@Kepal, Noreina (Penerbit UTHM, 2020)
Keusahawanan adalah satu sektor yang sedang berkembang pesat dalam pembangunan Malaysia. Disebabkan oleh kepentingan sektor keusahawanan, ini telah menjadi salah satu agenda nasional di banyak negara.Kepentingan keusahawanan kepada ekonomi Malaysia telah terbuktikan dengan pelbagai sokongan mekanisme dan dasar yang wujud untuk usahawan termasuklah pembiayaan, infrastruktur fizikal dan khidmat nasihat perniagaan. Penubuhan Kementerian Pembangunan Usahawan pada tahun 1995, jelas menunjukkan bahawa semakin pentingnya peranan kerajaan dalam isu pembangunan usahawan Malaysia (Ariff & Abu Bakar, 2005).