Cadangan produk kosmetik menggunakan sistem bantuan keputusan berasaskan laman sesawang - M Fadziruddin, Nor Hafizah; Omar, Nurul Aswa (Penerbit UTHM, 2020)
Pemilihan produk boleh menjadi suatu tugas yang sukar kepada pengguna produk kosmetik yang baharu. Pada kebiasaannya, pemilihan produk perlu dibuat secara teliti dengan membuat perbandingan antara beberapa produk iaitu dengan membeli dan melihat hasil daripada penggunaan produk tersebut. Satu jalan penyelesaian telah dikenal pasti bagi mengatasi masalah ini iaitu dengan membina sebuah sistem bantuan keputusan bagi membantu pengguna dengan mencadangkan produk yang bersesuian kepada mereka. Metodologi Air Terjun dipilih bagi membangunkan sistem ini kerana langkah yang berurutan memudahkan kerja pembangunan sistem. Sistem ini telah diuji oleh pengguna dari ciri mesra pengguna, cadangan produk yang ber-sesuaian dengan kehendak pengguna, serta penyampaian maklumat yang betul dan mudah difahami. Hasil kajian yang lengkap ditunjukkan di akhir bab.