Sistem derma darah Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI), Batu Pahat - Amir Hamzah, Nor Fazlin; Wahid, Norfaradilla (Penerbit UTHM, 2020)
Sistem Derma Darah Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI), Batu Pahat berasaskan web merupakan satu sistem yang dibina bagi mengumpulkan penderma-penderma darah di dalam satu saluran yang sama. Tujuan membina Sistem Derma Darah ini adalah untuk menyelesaikan masalah pihak Unit Tabung Darah dalam mencari penderma darah sekiraya berlaku sebarang kecemasan. Terdapat lapan modul utama di dalam sistem ini. Sistem yang dibangunkan ini memudahkan pihak Unit Tabung Darah untuk mencari penderma sekiranya pihak hospital di dalam kecemasan. Metodologi yang digunakan untuk membangunkan Sistem Derma Darah ini adalah mengikut model Prototaip. Metodologi ini membenarkan pembangun sistem mengubah atau memperbaiki sistem dari semasa ke semasa. Sistem ini juga menggunakan kerangka kerja Bootstrap, dan juga Xampp. Hasil pengujian menunjukkan bahawa sistem ini telah berjaya dibangunkan dengan beberapa limitasi.