Kajian ke atas sikap para pelajar terhadap kaedah pembelajaran bermodul menggunakan modul pembelajaran kendiri kartografi - Jusoh, Suriawati (2002)
Dalam dunia pendidikan, terdapat pelbagai kaedah pembelajaran baru telah diperkenalkan termasuklah kaedah pembelajaran yang menggunakan pendekatan pembelajaran bermodul secara kendiri. Kajian ini adalah bertujuan untuk mengkaji sikap para pelajar terhadap kaedah pembelajaran menggunakan modul pembelajaran kendiri kartografi. Ia dilakukan ke atas 22 orang pelajar semester 3 Diploma Ukur Tanah di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah. Hasil daripada kajian ini menunjukkan bahawa sikap pelajar adalah positif terhadap kaedah pembelajaran tersebut.