Penggunaan laman web di dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek Pelancongan Rekreasi (H310) : satu tinjauan di kalangan pelajar Pengurusan Pelancongan, Politeknik Johor Bahru - Othman, Malisa (2002)
Kajian ini dijalankan adalah untuk meninjau penggunaan laman web di dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek Pelancongan Rekreasi (H310) di kalangan pelajar Pengurusan Pelancongan, Politeknik Johor Bahru. Fokus utama kajian merangkumi kecukupan isi kandungan laman web, laman web yang menarik, masalah yang dihadapi dan juga penggunaan laman web membantu meningkatkan proses pembelajaran. Kajian ini melibatkan seramai 58 orang responden yang terdiri daripada pelajar Pengurusan Pelancongan yang mengambil subjek Pelancongan Rekreasi (H310) di Politeknik Johor Bahru. Analisis data dibuat dengan menggunakan perisian SPSS (Statistical Package for Social Sciencesj. Hasil kajian mendapati bahawa maklumbalas positif telah diberikan oleh responden terhadap faktor-faktor yang dikaji. Kajian ini juga mendapati terdapatnya beberapa masalah yang dihadapi di dalam proses penggunaan laman web ini. Beberapa cadangan juga turut dikemukakan bagi mempertingkatkan lagi tahap penggunaan laman web ini di dalam proses pengajaran dan pembelajaran subjek Pelancongan Rekreasi (H310) di kalangan pelajar dan juga pensyarah.