Perkhidmatan awam mesra rakyat : sejauh mana terjemahan kemesraan? - Junaidi, Noni Harianti; Aminuddin, Adnan; Awang Abdullah, Awang Mangala (Penerbit UTHM, 2020)
Perkhidmatan awam di Malaysia sangat bersifat kompetitif dan bertaraf dunia. Kerajaan sangat prihatin dalam meningkatkan keupayaan perkhidmatan awam dalam menyampaikan perkhidmatan yang terbaik kepada rakyat. Justeru, penulisan ini akan melihat sejauh manakah tahap kemesraan yang diberikan dalam menyampaikan perkhidmatan awam kepada seluruh lapisan rakyat. Perkembangan yang pesat dalam penggunaan teknologi juga turut membawa perubahan yang besar terhadap sistem penyampaian perkhidmatan awam di negara ini. Seterusnya, perbincangan juga akan dilihat dalam konteks kecekapan dan keberkesanan perkhidmatan awam yang diberikan oleh jabatan-jabatan kerajaan berkenaan.