Prinsip-prinsip etika di dalam pentadbiran awam : melakukan perkara yang betul pada kali pertama - Isnin, Nadrawina (Penerbit UTHM, 2020)
Penjawat awam harus mempunyai etika kerja yang menggerakkan mereka untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dan cemerlang setiap masa. Berdasarkan beberapa prinsip yang dibincangkan, ia adalah panduan umum untuk penjawat awam mempertahankan nilai beretika dan standard di dalam pentadbiran awam dan dalam proses pembuatan keputusan. Prinsip-prinsip ini juga membantu mewujudkan suasana sekeliling yang beretika di dalam badan-badan pentadbiran awam dan organisasi kerajaan di semua peringkat. Penulisan ini juga bertujuan untuk memperkasa dan memantapkan gagasan budaya etika kerja pentadbiran awam dalam semua jentera penggerak sektor awam dengan mengaplikasikan kefahaman nilai- nilai etika kerja sebagai teras amalan.