Penghasilan modul pembelajaran lukisan kejuruteraan berbantukan komputer - Ahmad Razali, Nazamuddin (2003)
Perkembangan teknologi maklumat dalam dunia pendidikan tidak lagi boleh dinafikan pada masa kini. Keperluan yang meningkat dalam sistem pembelajaran dan pengajaran memerlukan mereka yang terlibat memberi sepenuh tumpuan terhadap mata pelajaran bagi mencapai matlamat. Untuk tujuan ini Modul Pembelajaran Lukisan Kejuruteraan berbantukan Komputer dihasilkan bagi membantu memudahkan pelajar dalam mata pelajaran Lukisan kejuruteraan. Statistik deskriptif digunakan dalam mengumpul dan menganalisis data. Secara keseluruhannya dari hasil kajian, menunjukkan para pelajar memberikan maklum balas yang positif terhadap modul ini. Semua responden memberi tindak balas positif terhadap modul dari segi mesra pengguna, isi kandungan, motivasi dan daya kognitif. Hasil dari kajian ini, didapati bahawa kebanyakan pelajar berminat terhadap Modul Pembelajaran Lukisan Kejuruteraan Berbantukan Komputer. Walau bagaimanapun masih terdapat beberapa aspek yang perlu diperbaiki untuk memantapkan modul ini.