Persepsi pelajar terhadap persekitaran fizikal bilik kuliah dia blok FPTV dan blok UTHM dari aspek pengajaran dan pembelajaran - Ariffin, Arihasnida; Ahmad Tasrifin, Fatin Nazihah; Hamzah, Norhasyimah; Rubani, Siti Nur Kamariah; Zakarian, Normah (Penerbit UTHM, 2020)
Kajian ini adalah untuk mengenal pasti persepsi pelajar terhadap persekitaran fizikal bilik kuliah di antara blok FPTV dengan blok UTHM (di luar FPTV). Antara faktor tersebut ialah kebersihan, pencahayaan, pengudaraan, susunan perabot dan kemudahan. Reka bentuk kajian yang digunakan dalam kajian ini ialah kajian tinjauan berbentuk kuantitatif. Instrumen kajian yang dipilih ialah set borang kaji selidik. Seramai 313 orang pelajar Fakulti Pendidikan Teknikal dan Vokasional telah dipilih sebagai responden di dalam kajian ini...