Set meja belajar berkonsepkan reka bentuk minimalis untuk pelajar dan - Nai Anek, Calvin; Bon, Abdul Talib (Penerbit UTHM, 2020)
Satu set meja belajar memainkan peranan penting kepada pelajar bagi membantu mereka menjalani proses pembelajaran dengan lebih baik. Perkara utama yang mesti diberi perhatian terhadap setiap kerusi dan meja belajar ialah keselesaan dan penggunaan yang ergonomik dalam ukuran reka bentuk set meja dengan pelajar. Satu set kerusi dan meja ergonomik dibentuk untuk pelajar sekolah rendah di Malaysia. Masalah yang dihadapi oleh pelajar dapat dikenalpasti iaitu berpunca dari ketidaksesuaian tubuh manusia dengan reka bentuk yang digunakan, statik dan ukuran yang tidak dapat merangkumi populasi pelajar sekolah rendah di Malaysia (Tukimin, 1992).