Rak televisyen modular berinspirasikan blok teka-teki untuk masyarakat urban dan - Zakaria, Nurul Atikah; Bon, Abdul Talib Bon (Penerbit UTHM, 2020)
Malaysia merupakan sebuah negara yang rakyatnya terdiri daripada berbilang bangsa dimana majoriti etniknya adalah daripada bangsa Melayu, Cina, dan India. Setiap tahun, Jabatan Perangkaan Malaysia akan mengeluarkan statistik jumlah penduduk Malaysia. Menurut Mahidin (2019) anggaran penduduk berdasarkan statistik ini pada tahun 2018 adalah seramai 32.4 juta orang dengan kadar pertumbuhan tahunan sebanyak 1.1 peratus iaitu pada tahun 2019 berjumlah 32.6 juta orang. Peningkatan kadar pertumbuhan memainkan peranan penting dalam geografi di Malaysia. Urbanisasi memainkan peranan penting dalam mempengaruhi faktor peningkatan harga rumah di bandar. Hal ini, akan mempengaruhi kepadatan tempat tinggal penduduk menjadikan keupayaan pemilikan rumah amat terhad, hartanah mahal, kos rumah tinggi, dan fenomena setinggan mudah dilihat. Pembangunan yang pesat membangun telah mengubah corak dan keutamaan guna tanah setempat sehingga mendorong kepada peningkatan harga tanah.