Pembangunan dan penilaian easy radio learning aid sebagai alat bahan bantu mengajar dalam amali - Subramaniam, Tamil Selvan; Mat Sapinie, Shahrul Syafiq (Penerbit UTHM, 2020)
Easy Radio merupakan sebuah alat bahan bantu mengajar yang dapat meningkatkan tahap kognitif pelajar dalam amali. Inovasi ini tercetus disebabkan terdapat kekurangan alat bahan bantu mengajar yang sedia ada untuk subtopik membaikpulih radio di Kolej Vokasional. Tujuan projek adalah untuk membangunkan Easy Radio sebagai alat bahan bantu mengajar dan menilai kebolehgunaan Easy Radio bagi modul Audio dan Video Maintenance 1 (ETN 203). Model ADDIE dijadikan panduan dalam perlaksanaan projek ini yang melibatkan fasa analisis, reka bentuk, pembangunan, perlaksanaan dan penilaian. Senarai semak digunakan untuk mengumpul data daripada empat (4) orang pakar dan data dinterpretasi dalam bentuk peratusan. Hasil maklumbalas menunjukkan pakar bersetuju terhadap aspek kesesuaian reka bentuk dan kebolehgunaan Easy Radio. Sumbangan projek ini adalah sebagai ABBM dan dapatan yang boleh dijadikan untuk penambahbaikan kepada kajian akan datang.