Pengautomasian maklumat aktiviti pelajar di pusat kaunseling dan pembangunan pelajar Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn - Ismail, Suhairi (2003)
Kajian ini dijalankan untuk membangunkan model Sistem Maklumat Aktiviti Pelajar (SMAP) di Pusat Kaunseling dan Perkhidmatan Pelajar (PKPP), Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO). Model yang dibangunkan bertujuan untuk mendapatkan maklum balas daripada pengguna sistem iaitu pelajar KUiTTHO tentang sejauh manakah kesesuaiannya dari aspek isi kandungan sistem, persembahan laman web dan juga kepentingan pembangunan SMAP yang sebenar. SMAP yang dihasilkan mengandungi kegunaannya sebagai penyebar maklumat berkenaan aktiviti yang dijalankan oleh PKPP dan juga kemudahan pendaftaran untuk mengikuti aktiviti-aktiviti anjuran PKPP dan juga pendaftaran untuk temujanji kaunseling. Secara umumnya hasil kajian ini menunjukkan bahawa pengguna memberikan reaksi positif terhadap model SMAP yang dibangunkan.