Penyelenggaraan struktur penahan cerun rock shed: langkah mitigasi runtuhan tanah di Simpang Pulai - Blue Valley, Perak - Abu Bakar, Nor Athirah; Masrom, Md Asrul Nasid; Goh, Kai Chen (Penerbit UTHM, 2020)
Industri pembinaan merupakan industri yang sangat mencabar bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia yang merangkumi skop 3D dirty, difficult and dangerous. Industri ini juga meruapakan antara penyumbang terbesar KDNK iaitu sebanyak 7.4 peratus pada tahun 2016, walaupun industri ini antara penyumbang terbesar dari aspek keselamatan iaitu kemalangan (CIDB, 2017). Justeru itu, pihak yang bertanggungjawab seharusnya memandang serius mengenai masalah-masalah yang dihadapi supaya industri ini mampu bersaing di peringkat antarabangsa.