Isu dan masalah sink hole terhadap penyelenggaraan jalan raya di Johor Bahru - Sarpin, Norliana; Bahar, Mohd Dzul Nizam Assrens; Goh, Kai Chen; Omar, Roshartini (Penerbit UTHM, 2020)
Penyelenggaraan jalan adalah satu proses kerja-kerja yang terlibat bagi tujuan mengekalkan keadaan jalan seperti keadaan asalnya dari segi ciri-ciri geometri dan juga kekuatan strukurnya (Salleh, 2011). Selain itu, penyelenggaraan jalan merupakan kerja-kerja menjaga dan memperelokkan jalan dan bahagian-bahagian jalan yang telah siap dibina. Penyelenggaraan jalan juga melibatkan lain- lain struktur binaan yang terdapat pada jalan raya dan jalan yang mengalami kadar kerosakan yang bermula setelah siap dibina dan mula digunakan. Kerja-kerja penyelenggaraan dijalankan bagi mengawal kerosakan, menjamin jalan yang dibina boleh mencapai jangka hayat yang lama, menjaga jalan raya untuk kegunaan trafik dan memperbaiki perjalanan sistem trafik (JKR, 2009).