Tangani pengurusan bangunan strata secara profesional demi keharmonian - Omar, Ismail; Mohsen, Masfaliza (nil, 2020)
Cara hidup mempengaruhi gaya pengurusan bangunan tinggi di negara kita. Oleh yang demikian, isu pengurusan bangunan strata mesti ditangani secara profesional. Itulah antara resolusi yang telah dibuat pada Seminar Sehari Pengurusan Hakmilik Strata yang telah dikendalikan Pertubuhan Profesional Tanah Malaysia (PERTAMA) baru-baru ini di Kuala Lumpur. Sehubungan itu, pengurus bangunan strata haruslah memahami sikap pihak-pihak berkepentingan untuk menangani masalah yang timbul dalam pengurusan bangunan tinggi. Dalam perkataan lain, selain undang-undang bertulis, sikap pihak-pihak berkepentingan dan modal insan juga perlu diberi penekanan yang sepatutnya.