Membangunkan sistem pengudaraan mekanikal Smart Vehicle Ventilation (SVV) pada kenderaan berasaskan IOT - Rahim, Mohd Bekri; Yunus, Faizal Amin Nur; Abdul Rahman, Khairul Anuar; Razali, Nizamuddin; Ali, Khairul Fahmi; Jayati, Wan Mohd Akmal (2020)
Pengguna kenderaan mempunyai risiko terhadap strok haba yang boleh membunuh jika tidak mempunyai pengudaraan yang baik. Menjadi masalah apabila pemandu meninggalkan kenderaan mereka yang parkir terus di bawah matahari memberi potensi besar memerangkap haba yang tinggi.