Persepsi pelajar bidang mekanikal terhadap Penguasaan 4c dalam pembelajaran teori dan amali - Arif Afandi, Nor Arifah Aisyah; Wan Muda, Wan Hanim Nadrah; Ab Halim, Fazlinda (2020)
Kemahiran 4C ini merupakan kemahiran Komunikasi, Kolaborasi, Pemikiran Kritis dan Kreativiti yang terkandung di dalam Pendidikan Abad Ke-21 (PAK21). Ini merupakan pendidikan yang telah digariskan oleh kerajaan dalam memastikan pelajar yang dihasilkan mempunyai kualiti yang baik dari setiap aspek bukan sahaja dari segi pembelajaran. Pelajar memainkan peranan penting untuk mengaplikasi kemahiran 4C ini dalam proses pembelajaran teori mahupun pembelajaran amali.