Pembangunan modul pengajaran berasaskan permainan digital bagi Kursus Teknologi Elektrik 1 - Tee, Tze Kiong; Roslen, Khaireen Edlin; Nur Rahma Putra2, Andika Bagus; Risfendra, Risfendra; Yee, Mei Heong; Mohamad, Mimi Mohaffyza; Azid, Nurulwahida (2020)
Pembelajaran berasaskan permainan digital secara meluas merujuk kepada penggunaan permainan digital untuk menyokong sesi PdPc. Idea asas di sebalik pembelajaran berasaskan permainan digital di dalam bilik darjah adalah, berbanding dengan tugas-tugas seperti hafalan, kuiz dan soal jawab, malah permainan digital membantu pelajar mempelajari subjek dalam konteks, sebagai sebahagian daripada sistem interaktif.