Analisis keperluan gaya berfikir dan kemahiran berfikir aras tinggi bagi menyelesaikan masalah dalam penghasilan produk - Hamdan, Nuraffefa; Yee, Mei Heong; Jailani, Azrol; Masran, Saiful Hadi; Kok, Boon Ching; Tee, Tze Kiong; Mohamad, Mimi Mohaffyza (2021)
Penyelesaian masalah merupakan suatu kaedah yang praktis yang bertujuan untuk menjana pelbagai idea yang bernas untuk membentuk beberapa penyelesaian yang lebih paktikal dan efektif. Penghasilan sesuatu idea dalam penghasilan produk memerlukan pemikiran yang kompleks iaitu kemahiran berfikir aras tinggi (KBAT) seperti kemahiran menyelesaikan masalah, mereka, menganalisis, menilai dan sebagainya untuk memproses maklumat yang diperoleh.