Masalah Disleksia Dalam Kalangan Murid-Murid Pemulihan Di Sekolah Rendah, Pulau Pinang [LB1050.5. R161 2008 f rb]. - Ramasamy, Rajesvari (2008)

(untitled)
Tujuan kajian ialah untuk mengukur tahap kewujudan masalah disleksia yang mempengaruhi pencapaian dalam pelajaran serta tingkah laku murid pemulihan di sekolah-sekolah rendah secara am serta untuk mengenal pasti cabaran yang dihadapi oleh guru pendidikan pemulihan dan langkah-langkah yang boleh diambil untuk membantu murid pemulihan yang mempunyai masalah disleksia.