Kesan Kaedah Inkuiri Koperatif Berbantukan Multimedia Ke Atas Prestasi Kemahiran Proses Sains Bersepadu, Pemikiran Saintifik Dan Sikap Dalam Sains Dalam Kalangan Pelajar-Pelajar Sekolah Kebangsaan [LB1647. F146 2008 f rb]. - Che Amat, Mohamad Fadzil (2008)

(untitled)
Aspek penaakulan saintifik dalam bentuk kemahiran proses sains asas dan bersepadu serta pemikiran saintifik telah diperkenalkan di sekolah-sekolah kebangsaan mulai tahun 1997 tetapi prestasi pelajar dalam komponen-komponen kemahiran proses sains bersepadu dan kemahiran berfikir saintifik masih berada pada tahap yang rendah.