Bimetallic Monolithic Catalyst For Selective Catalytic Reduction Of Nox In Diesel Engine Exhaust [TD885.5.N5 H216 2008 f rb]. - Abdullah, Hamidah (2008)

(untitled)
Nitrogen oksida (NOx) merupakan pencemar udara utama di seluruh dunia. Penurunan bermangkin NOx tertentu dengan hidrokarbon adalah kaedah yang berpotensi dalam menyingkirkan NOx dari ekzos diesel.