Fungsi Ball Teritlak Nisbah Untuk Lengkung Interpolasi Cembung Dan Berekanada [QA603. S193 2008 f rb]. - Abdul Karim, Samsul Ariffin (2008)

(untitled)
Tesis ini membincangkan skema interpolasi lengkung yang berasaskan fungsi asas Ball teritlak (Said-Ball) untuk menampakkan data saintifik. Skema menggunakan fungsi nisbah cebis demi cebis Ball teritlak dengan pengangka kuartik dan penyebut linear, yang melibatkan dua parameter bentuk.