Surface Level Solar Ultraviolet-B-Radiation At Penang [QC459. A793 2006 f rb]. - Karuppusamy, Arunasala Pandy (2006)
Pengukuran fotometrik jalur lebar bagi sinaran ultralembayung-B (UV-B), ultralembayung-A (UV-A), global dan berbaur suria telah dibuat di Universiti Sains Malaysia (USM) dari tahun 1994 sehingga 2001.