Polimorfisma Gen Reseptor B3-Adrenergik, Gen Reseptor Leptin, Gen Reseptor Glukokortikoid Dan Gen Faktor Nekrosis Tumor-A Pada Pesakit Diabetes Melitus Jenis 2 [QH455. S531 2006 f rb]. - Tuan Othman, Sharifah Izwan (2006)
Diabetes Melitus Jenis 2 (DM2) merupakan penyakit kompleks yang amat kerap berlaku akibat perubahan corak pemakanan dan gaya hidup manusia.