Pengelolaan Zakat Di Medan Dan Pulau Pinang : Satu Kajian Perbandingan [BP180. S588 2006 f rb]. - Simanjuntak, Maratua (2006)

(untitled)
Kajian ini bertujuan untuk membuat perbandingan tentang pengelolaan zakat di Pulau Pinang dan di Medan. Zakat memainkan peranan yang besar , kerana ianya mempunyai dua tujuan utama; iaitu, ibadah dan social.